Мрамор – метаморфен естествен камък, изграден от калцит или доломит . Използва се най-често като облицовъчен материал. Намира интериорно приложение в плотове, колони, подпрозоречни первази, подове, камини. Оцветяването варира от чисто бяло до всякакви нюанси на цветовете. Обработва се чрез шлайфане, полиране, рустика, бучардисване и глиц.

Гранит – една от най-разпространените магмени скали в природата. Съдържа кварц, ортоклаз, биотит и други минерали. Гранитът е от най-плътните и твърди скали, освен това този естествен камък има ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ. Ето защо е подходящ за облицовъчни материали, вътрешно и външно обзавеждане, за направа и облицовки на стени, подове, стълби, колони и други. Гранитът може да бъде полиран, антика, бучардисан или термолющен.

Травертин –Травертин е поликристал, образуван от минерали на калциев карбонат. Отнася се към групата на мраморите, той е порест и се отличава с малка плътност. Заради кристалната си зърнеста структура се полира добре. Използва се като материал за външни и вътрешни облицовки, както и за подови настилки.

©2018 "Вили 84" . All rights reserved.

Create by GIK Design

office@kamenodelec.com

+359 896 059 853

+359 890 58 88 78